Pastasalade met venkel en kip

Pastasalade met venkel en kip

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

00:45

€ 2,95 p.p.

Beoordeling:

Met kaas gevulde tortellini leent zich goed voor een koud gerecht. Bij deze gevulde maaltijdsalade deelt de tortellini het bord met kipfilet, venkel, sinaasappel en Parmezaan. Een klassieke mix van pure smaakmakers, die er ook nog eens hartstikke lekker uitziet.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gram venkel
  • 300 gram sinaasappel
  • 500 gram tortellini
  • 400 gram kipfilet
  • 160 gram parmezaanse kaas
  • 15 ml sushiazijn
  • 15 gram mosterd
  • 8 gram dragon
  • 60 gram rode ui
  • 4 gram brocco cress


  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

1. Zet een koeken pan op het vuur en laat deze heet worden.

2. Giet wat olijfolie in de pan en bak de kipfilet op laag vuur in 20 minuten bruin. 

3. Snijd vervolgens de venkel in dunne reepjes en besprenkel deze met wat olijfolie. Bewaar het loof.

4. Kook intussen de tortellini gaar in wat water.

5. Grill intussen de venkel beetgaar.

6. Laat de kip samen met de tortellini en venkel afkoelen voor een minuut of 45.

7. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en hak de dragon.

8. Snijd de sinaasappel doormidden (of in vieren) en knijp het sap leeg in een kom.

9. Meng hier wat sushiazijn, mosterd, peper en dragon bij voor een dressing.

10. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze bij de tortellini, sinaasappel, rode ui en venkel.

11. Meng vervolgens de dressing door de salade en breng deze eventueel op smaak met peper en zout.

12. Schep de salade op een mooi bord en maak je gerecht af met wat parmezaanse kaas schilfers en Cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel