Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 2,35 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Groninger boerenmetworst dankt zijn unieke karakter aan een kruidenmengsel met kruidnagel. Deze worst kun je op diverse manieren serveren; van gesneden bij de borrel tot smaakmaker in deze heerlijke pastasalade. Kook de fusili en meng de pasta na het koelen (en een scheutje olie) met de worst, augurk, sjalotjes, rucola en uitjes op balsamico-azijn. Maak de salade voor het serveren af met een eetlepel Purple Powers; een kleurrijke topping van gefermenteerde rode kool, biet, ui en mosterd.
Ingrediënten voor 8 personen
- 110 gr Groninger metworst
- 240 ml augurken
- 200 ml uitjes op balsamico azijn
- 180 gr rucola (gewassen)
- 80 gr purple powers (rode biet, rode kool, ui, mosterd)
- 560 gr fusili glutenvij
- 8 st bol mais goud volkoren meergranen
Bereiding
- Bak de broodjes af en kook de fusili.
- Spoel de fusili koud af en besprenkel met wat zonnebloemolie.
- Snijd de worst en augurk in julienne.
- Snijd partjes van de sjalotten.
- Meng de pasta met de groenten en voeg een scheutje van de purple powers toe.
- Serveer met het broodje.