Pastinaak-bataat hutspot

Pastinaak-bataat hutspot

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:50

€ 3,88 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met een ‘stamp’ van gepofte zoete aardappel, pastinaak, spinazie en pittige ui serveer je een verrassende hutspot; lichtzoet met een spicy accent. Plús extra gezond, want alle smaakmakers zitten vol vezels en vitamines. Erg lekker bij een (plantaardige) gehaktbal met jus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr zoete aardappel
  • 1000 gr pastinaak
  • 500 gr uien 
  • 800 gr rauw gehakt vegan
  • 400 ml groentefond
  • 300 gr gewassen spinazie
  • 100 gr plantaardige boter (ongezout)
  • sambal
  • gemalen nootmuskaat
  • mosterd

Bereiding

  1. Pof de zoete aardappels in de oven voor 50 minuten op 190 graden. 
  2. Snipper 1 ui en meng het gehakt met gemalen nootmuskaat en een beetje sambal. Maak hier 8 gehaktballen van en braad ze aan in de oven voor 15 minuten.
  3. Snijd de rest van de uien in halve ringen en bak ze aan met sambal. 
  4. Schil de pastinaak en snijd het in halve manen. Kook de pastinaak gaar.
  5. Kook de jus en voeg de gehaktballen hieraan toe. Laat de gehaktballen sudderen.
  6. Haal de zoete aardappels uit de oven, pel de schil er af en prak ze grof. Meng de aardappels met de boter, pastinaak en ui.
  7. Voeg als laatste de spinazie toe en serveer de hutspot met een gehaktbal en jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel