Door: Kenny van Dijk
00:20
00:50
€ 3,88 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Met een ‘stamp’ van gepofte zoete aardappel, pastinaak, spinazie en pittige ui serveer je een verrassende hutspot; lichtzoet met een spicy accent. Plús extra gezond, want alle smaakmakers zitten vol vezels en vitamines. Erg lekker bij een (plantaardige) gehaktbal met jus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr zoete aardappel
- 1000 gr pastinaak
- 500 gr uien
- 800 gr rauw gehakt vegan
- 400 ml groentefond
- 300 gr gewassen spinazie
- 100 gr plantaardige boter (ongezout)
- sambal
- gemalen nootmuskaat
- mosterd
Bereiding
- Pof de zoete aardappels in de oven voor 50 minuten op 190 graden.
- Snipper 1 ui en meng het gehakt met gemalen nootmuskaat en een beetje sambal. Maak hier 8 gehaktballen van en braad ze aan in de oven voor 15 minuten.
- Snijd de rest van de uien in halve ringen en bak ze aan met sambal.
- Schil de pastinaak en snijd het in halve manen. Kook de pastinaak gaar.
- Kook de jus en voeg de gehaktballen hieraan toe. Laat de gehaktballen sudderen.
- Haal de zoete aardappels uit de oven, pel de schil er af en prak ze grof. Meng de aardappels met de boter, pastinaak en ui.
- Voeg als laatste de spinazie toe en serveer de hutspot met een gehaktbal en jus.