Door: Kenny van Dijk
00:45
€ 1,31 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze romige soep met zoete, anijsachtige smaak en een crème-witte kleur past goed bij de winter. De groene linzen zorgen voor een lang verzadigd gevoel en de gefermenteerde mosterdzaadjes geven nét dat extraatje aan dit gerecht. Een welkome smaaksensatie!
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr pastinaak
- 500 ml plant. kookroom 15%
- 300 gr linzen groen
- 40 gr sjalot gehakt
- 20 gr mosterdzaad gefermenteerd
- 40 gr groentebouillon
- 5 gr witte peper gemalen
Bereiding
- Schil de pastinaak en snijd in kleine gelijkmatige stukken.
- Vul de een pan met pastinaak en water zover dat deze net onder water staat.
- Kook de pastinaak gaar.
- Kook de linzen zonder zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Kook 1.5 liter water en de kookroom samen met de groentebouillon.
- Pureer de pastinaak met het kookvocht en voeg geleidelijk de bouillon en kookroom toe.
- Giet de linzen af en meng de sjalotten er doorheen.
- Breng de soep op smaak met gemalen witte peper.
- Verdeel de linzen over de soepkommen en schenk hier de soep op.
- Garneer met de gefermenteerde mosterd.