Door: Kenny van Dijk
00:18
00:10
€ 2,7 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dé klassieker van onze zuiderburen: een Belgisch stoofpotje met friet. In deze uitvoering met verse zoete aardappelfrieten en een frisse rode kool salade. Verwarmend en vertrouwd op een gure winterdag.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st zoete aardappelen
- 200 gr rode kool
- 30 ml yuzu dressing
- 150 gr belgisch stoofpotje
- 40 gr bosui gesneden
- 60 gr bloemkool zoetzuur
- 8 ml chimichurri
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in mooie, gelijke frieten.
- Spoel de friet even af met koud water, schenk er wat zonnebloemolie en een beetje zout overheen.
- Rooster de frieten daarna 15 minuten in de oven op 160 graden.
- Maak van de rode kool en de yuzudressing de salade. Knijp goed in de rode kool (terwijl de dressing er al doorheen zit).
- Maak de stoofschotel warm.
- Leg de friet op het bord in een baan. Schep aan de ene kant de stoofschotel en aan de andere kant de rode kool salade.
- Garneer het geheel af.