Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Patatje stoofvlees

Patatje stoofvlees

Door: Kenny van Dijk

00:18

00:10

€ 2,7 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dé klassieker van onze zuiderburen: een Belgisch stoofpotje met friet. In deze uitvoering met verse zoete aardappelfrieten en een frisse rode kool salade. Verwarmend en vertrouwd op een gure winterdag.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 st zoete aardappelen
  • 200 gr rode kool 
  • 30 ml yuzu dressing
  • 150 gr belgisch stoofpotje
  • 40 gr bosui gesneden 
  • 60 gr bloemkool zoetzuur
  • 8 ml chimichurri
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in mooie, gelijke frieten.
  2. Spoel de friet even af met koud water, schenk er wat zonnebloemolie en een beetje zout overheen.
  3. Rooster de frieten daarna 15 minuten in de oven op 160 graden.
  4. Maak van de rode kool en de yuzudressing de salade. Knijp goed in de rode kool (terwijl de dressing er al doorheen zit).
  5. Maak de stoofschotel warm.
  6. Leg de friet op het bord in een baan. Schep aan de ene kant de stoofschotel en aan de andere kant de rode kool salade.
  7. Garneer het geheel af.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Vertrouwde wintersmaken
Weekmenu: Vertrouwde wintersmaken

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl