Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Peerfecte stamppot

Peerfecte stamppot

Door: Kenny van Dijk

00:30

03:00

€ 3,21 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze krachtige variatie op ‘hete bliksem’ combineert het zachte karakter van de Williams peer met bataat en zoet-zurige balsamico uitjes. De frisse saliejus over de slavink van plantaardig gehakt en gerookt spek zorgt voor de perfecte balans tussen zoet, hartig en kruidig.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 80 ml appel peer chutney
  • 300 gr Williams peer (heel, geschild)
  • 1500 gr zoete aardappel
  • 100 ml uitjes op balsamico azijn
  • 560 gr rauw gehakt (plantaardig)
  • 240 gr bacon (gesneden)
  • 10 gr salie
  • 160 gr groentefond vol5
  • 10 ml Franse mosterd
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Ontdooi het gehakt.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar of pof ze in de oven op 200 graden voor 20 min (ongeschild).
  3. Meng de mosterd door het gehakt. Maak hier gelijke balletjes van en wikkel deze in met de bacon.
  4. Braad de 'slavinken' aan en gaar deze langzaam door.
  5. Kook de salie met de jus.
  6. Hak de uitjes fijn, snijd de Williams peertjes en meng door elkaar. Verwarm in een brede pan. 
  7. Pureer de zoete aardappel met de stamper en meng met de peer en ui.
  8. Serveer de jus over de slavinken en garneer de stamppot met de chutney.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl