Door: Kenny van Dijk
00:30
03:00
€ 3,21 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze krachtige variatie op ‘hete bliksem’ combineert het zachte karakter van de Williams peer met bataat en zoet-zurige balsamico uitjes. De frisse saliejus over de slavink van plantaardig gehakt en gerookt spek zorgt voor de perfecte balans tussen zoet, hartig en kruidig.
Ingrediënten voor 8 personen
- 80 ml appel peer chutney
- 300 gr Williams peer (heel, geschild)
- 1500 gr zoete aardappel
- 100 ml uitjes op balsamico azijn
- 560 gr rauw gehakt (plantaardig)
- 240 gr bacon (gesneden)
- 10 gr salie
- 160 gr groentefond vol5
- 10 ml Franse mosterd
Bereiding
- Ontdooi het gehakt.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar of pof ze in de oven op 200 graden voor 20 min (ongeschild).
- Meng de mosterd door het gehakt. Maak hier gelijke balletjes van en wikkel deze in met de bacon.
- Braad de 'slavinken' aan en gaar deze langzaam door.
- Kook de salie met de jus.
- Hak de uitjes fijn, snijd de Williams peertjes en meng door elkaar. Verwarm in een brede pan.
- Pureer de zoete aardappel met de stamper en meng met de peer en ui.
- Serveer de jus over de slavinken en garneer de stamppot met de chutney.