Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,34 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.
Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.
Ingrediënten voor 1 personen
- 70 gr rul gehakt (vegan)
- 3 ml tomatenpuree
- 60 ml tomatenblokjes
- 15 gr spinazie (gehakt)
- 15 ml kapucijners
- 20 gr boterbonen
- 30 gr edamame bonen (gepeld)
- 80 gr soepgroenten
- 15 gr uien middel
- 3 gr knoflook (grof gehakt)
- 75 gr volkoren penne
- 15 gr walnoten (gepeld)
- 5 gr edelgistvlokken
- 2 gr basilicum
- 5 gr knorr 1-2-3 groenten
Bereiding
- Spoel alle bonen af en laat even uitlekken.
- Snipper de ui en fruit de knoflook en ui samen met de tomatenpuree.
- Voeg het gehakt en de tomatenblokjes toe, laat zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta al dente volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de bonen, spinazie en de soepgroente toe aan het gehakt.
- Stop de walnoten in een keukenmachine en pulseer samen met de edelgistvlokken.
- Meng de pasta door de saus.
- Strooi de 'walnoten-kaas' over de pasta en garneer met de basilicum.