Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,2 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De oesterzwam is rijk aan vezels. Daarnaast bevat deze paddenstoel weinig vet en veel vitamines B (goed voor de energie!). Dankzij de vlezige bite is het een prima vleesvervanger, bijvoorbeeld in een penne met oesterzwam-kaantjes, doperwt, hummus en paprikareepjes.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr penne glutenvrij
- 600 gr hummus naturel
- 40 gr erbe italiano (kruidenmix)
- 500 gr oesterzwammen
- 125 gr rucola fijn gewassen
- 500 gr extra fijne doperwten
- 500 gr paprikareepjes
- gerookte paprikapoeder
- ahornsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng met 15 gram paprikapoeder, 15 ml ahornsiroop en een scheutje zonnebloemolie. Bak de oesterzwammen krokant in de oven voor 20 minuten.
- Kook de pasta in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout.
- Verwarm de doperwten, paprikareepjes en de kruidenmix in een brede pan.
- Giet de pasta af als deze gaar is en vang het kookvocht op.
- Voeg de hummus toe aan de brede pan en roer het geheel even door. Gebruik eventueel het kookvocht om de saus wat dunner te maken.
- Meng de penne door de saus. Schep de pasta direct op. Maak het gerecht op het bord af met de rucola en de krokante oesterzwam.