Penne met oesterzwam-kaantjes

Penne met oesterzwam-kaantjes

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,2 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De oesterzwam is rijk aan vezels. Daarnaast bevat deze paddenstoel weinig vet en veel vitamines B (goed voor de energie!). Dankzij de vlezige bite is het een prima vleesvervanger, bijvoorbeeld in een penne met oesterzwam-kaantjes, doperwt, hummus en paprikareepjes.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr penne glutenvrij
  • 600 gr hummus naturel
  • 40 gr erbe italiano (kruidenmix)
  • 500 gr oesterzwammen
  • 125 gr rucola fijn gewassen
  • 500 gr extra fijne doperwten
  • 500 gr paprikareepjes
  • gerookte paprikapoeder
  • ahornsiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng met 15 gram paprikapoeder, 15 ml ahornsiroop en een scheutje zonnebloemolie. Bak de oesterzwammen krokant in de oven voor 20 minuten.
  3. Kook de pasta in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout.
  4. Verwarm de doperwten, paprikareepjes en de kruidenmix in een brede pan.
  5. Giet de pasta af als deze gaar is en vang het kookvocht op.
  6. Voeg de hummus toe aan de brede pan en roer het geheel even door. Gebruik eventueel het kookvocht om de saus wat dunner te maken.
  7. Meng de penne door de saus. Schep de pasta direct op. Maak het gerecht op het bord af met de rucola en de krokante oesterzwam.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel