Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,61 p.p.
Vaker een portie vis serveren wordt met dit recept een fluitje van een cent. De romige saus doet je wellicht denken aan kaas, maar schijn bedriegt; hij zit boordevol kleur en groente dankzij de gepureerde wortel! Minder vet en dus zeer verantwoord.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr penne
- 1,5 kg wortel
- 600 gr zalmfilet
- 200 ml kookroom
- 10 gr dille
- 20 gr groentebouillon
- 1 ml tabasco
- 2 gr nootmuskaat
- 20 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
2. Schil de wortel, snijd in blokjes van 2 bij 2 cm en hak de dille fijn.
3. Kook de wortelen gaar.
4. Zet nog een pan op met water en wat zout. Kook de pasta gaar in ongeveer 12 minuten.
5. Zet de oven op 200 graden en leg de zalm in een ingevette ovenschaal of op een stuk vetvrij papier.
6. Giet de gare wortel af en bewaar wat kookvocht.
7. Mix de wortel met een staafmixer fijn. Voeg hier de room aan toe.
8. Zet de zalm in de oven en bak deze in ongeveer 6/7 minuten gaar.
9. Breng de saus op smaak met wat dille, tabasco, nootmuskaat, peper en zout.
10. Giet de pasta af.
11. Schep de pasta op een bord en schep hier wat saus op.
12. Plaats de zalm bovenop de saus en maak het gerecht af met wat verse dille.
Ben je op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: gegrilde zalm en tagliatelleschotel.