Penne met wortelsaus en zalm

Penne met wortelsaus en zalm

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 1,74 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Vaker een portie vis serveren wordt met dit recept een fluitje van een cent. De romige saus doet je wellicht denken aan kaas, maar schijn bedriegt; hij zit boordevol kleur en groente dankzij de gepureerde wortel! Minder vet en dus zeer verantwoord. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram penne
  • 1,5 kg wortel
  • 600 gram zalm
  • 200 ml kookroom
  • 10 gram dille
  • 20 gram groentebouillon
  • 1 ml tabasco
  • 2 gram nootmuskaat
  • 20 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.

2. Schil de wortel, snijd in blokjes van 2 bij 2 cm en hak de dille fijn.

3. Kook de wortelen gaar.

4. Zet nog een pan op met water en wat zout. Kook de pasta gaar in ongeveer 12 min.

5. Zet de oven op 200 graden en leg de zalm in een ingevette ovenschaal of op een stuk vetvrij papier.

6. Giet de gare wortel af en bewaar wat kookvocht. 

7. Mix de wortel met een staafmixer fijn. Voeg hier de room bij.

8. Zet de zalm in de oven en bak deze in ongeveer 6/7 minuten gaar.

9. Breng de saus op smaak met wat dille, tabasco, nootmuskaat, peper en zout.

10. Giet de pasta af.

11. Schep de pasta op een bord en schep hier wat saus op.

12. Plaats de zalm bovenop de saus en maak het gerecht af met wat verse dille.

Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: gegrilde zalm en tagliatelleschotel.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen