Door: Frank Broenink
00:30
00:30
€ 4,89 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Van origine een pastagerecht met Catalaanse worst, maar deze vega versie doet absoluut niet onder qua smaak en kleur! De vlezige structuur van oesterzwam gecombineerd met witte wijn en gepelde tomaten maken deze pasta tot een smaakvol geheel.
Ingrediënten voor 10 personen
- 1000 gr oesterzwammen
- 500 gr bospaddenstoelenmix
- 1 blik tomaten gepeld
- 1000 gr uienringen rood
- 125 gr knoflook grof gehakt
- 120 ml kookwijn wit
- 2000 gr penne rigate
- 500 gr Grana Padano
Bereiding
- Bak de rode uienringen glazig.
- Bak daarna de paddenstoel en knoflook aan. Blus af met wat witte wijn.
- Laat de gepelde tomaten uitlekken en maak stuk (alleen in knijpen is genoeg).
- Voeg ze daarna bij het mengsel.
- Laat dit zachtjes stoven.
- Kook de pasta (ongeveer 100 gram pp) gaar en roer vervolgens het tomatenmengsel er doorheen.
- Serveer in een diep bord en bestrooi met wat Grana Padano.