Perenkugel

Perenkugel

Door: Willem Jenster

00:10

03:00

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een zeer traditioneel recept binnen de Joodse cultuur is de beroemde perenkugel. Dit gerecht wordt bij Joods zorgcentrum Beth Shalom als nagerecht geserveerd.


Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram gesneden gember
  • 125 gram gesmolten boter
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 200 cc rode wijn
  • Kaneel naar smaak
  • 6 halve peren uit blik

Bereiding

1. Schep alle ingrediënten door elkaar en plaats in een ovenvaste schotel.

2. Verwarm het gedurende 3 uren in de oven op een temperatuur van 130 graden.

3. Schep daarna met een lepel op een bordje en besprenkel eventueel nog iets met rode wijn.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel