Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Pinda curry

Pinda curry

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:10

€ 2,89 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Aardnoten (ja, ze groeien echt onder de grond) vormen de basis van deze romige curry. Serveer met volkorenrijst, babybladgroenten en curried kraut voor een bord vol kruidige, voedende kracht.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr ongezouten pinda's 
  • 40 gr kerriekruiden 
  • 800 gr zoete aardappel
  • 40 gr tomatenpuree 
  • 200 gr uien ringen
  • 400 ml kokosnootmelk 
  • 600 gr volkoren basmati  
  • 100 gr curried kraut
  • 80 gr mini Shanghai paksoi
  • 80 gr baby spinazie 
  • 80 gr baby green kale
  • 20 gr knoflook 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de basmati gaar in 20 minuten.
  2. Fruit de knoflook en de uien aan.
  3. Voeg de tomatenpuree en kerriekruiden toe en fruit nog even mee.
  4. Voeg de pinda's en zoete aardappel toe en bak kort mee.
  5. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk toe zodra het water kookt.
  6. Snijd de paksoi in kwartjes en meng met de baby green kale. 
  7. Meng de curried kraut door de groenten en voeg wat van het sap als dressing toe.
  8. Serveer de rijst naast de groente en de curry.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl