Door: Kenny van Dijk
00:25
00:10
€ 2,89 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Aardnoten (ja, ze groeien echt onder de grond) vormen de basis van deze romige curry. Serveer met volkorenrijst, babybladgroenten en curried kraut voor een bord vol kruidige, voedende kracht.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr ongezouten pinda's
- 40 gr kerriekruiden
- 800 gr zoete aardappel
- 40 gr tomatenpuree
- 200 gr uien ringen
- 400 ml kokosnootmelk
- 600 gr volkoren basmati
- 100 gr curried kraut
- 80 gr mini Shanghai paksoi
- 80 gr baby spinazie
- 80 gr baby green kale
- 20 gr knoflook
Bereiding
- Kook de basmati gaar in 20 minuten.
- Fruit de knoflook en de uien aan.
- Voeg de tomatenpuree en kerriekruiden toe en fruit nog even mee.
- Voeg de pinda's en zoete aardappel toe en bak kort mee.
- Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk toe zodra het water kookt.
- Snijd de paksoi in kwartjes en meng met de baby green kale.
- Meng de curried kraut door de groenten en voeg wat van het sap als dressing toe.
- Serveer de rijst naast de groente en de curry.