Door: Kenny van Dijk
00:15
00:30
€ 1,67 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
In de Oosterse keuken wordt curry ook wel eens als soep geserveerd. In een Pinda curry coep worden de pinda's rijkelijk gecombineerd met diverse groenten en kruiden. Voor deze Winterse variant gebruik je winterpeen, ui, bosui, kikkererwten en tauge. De citroengras, rode pepers, garam masala, kurkuma en kokosnootroom brengen de soep op smaak en geven het een warm Oosters tintje
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr winterpeen juliene
- 500 gr uienblokjes 5 mm
- 5 gr gemalen citroengras (sereh)
- 1 st rode pepers
- 20 gr pure garam masala
- 1000 ml kikkererwten
- 500 ml kokosnootroom
- 200 gr pindakaas
- 40 gr gesneden bosui
- 40 gr pinda's geblancheerd (ongezout)
- 250 gr tauge
- kurkuma
- gehakte knoflook
- groentebouillon
- zonnebloemolie
Bereiding
- Fruit 40 gr knoflook, de uienblokjes en de wortel.
- Snijd de pepers, met of zonder zaadlijst.
- Voeg de peper, garam masala, 30 gr kurkuma en citroengras toe en fruit even mee.
- Blus af met 2 liter water en voeg de kikkererwten en 40 gr bouillonpoeder toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel goed doorkoken.
- Als de wortel en uien helemaal gaar zijn en het vocht voor de helft is verdampt, pureer je het geheel met een staafmixer.
- Pureer de pindakaas mee.
- Voeg de kokosroom toe aan de puree en slap af met water tot de gewenste dikte van de soep.
- Verwarm al roerend weer de soep.
- Schenk de soep in kommen en garneer af met tauge, pinda's, lente ui en eventueel met stukjes rode peper.