Door: Kenny van Dijk
00:20
00:45
€ 1,67 p.p.
Bidfood en Van Gelder hebben zich per oktober 2025 aangesloten bij Boeren Natuurlijk, een initiatief van MVO Nederland. Met deze samenwerking breiden wij het assortiment uit met regeneratieve producten. Door samen te werken met boeren die minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en de bodem herstellen, willen ze bijdragen aan een toekomstbestendige landbouw.
Voor deze pompoen curry soep gebruiken we winterpeen, pompoen en ui van een regeneratieve boer. De romige pindasmaak en geurige citroengras, rode peper, garam masala, kurkuma en een vleugje kokosroom maken het geheel compleet.
Ingrediënten voor 8 personen
- 700 gr regeneratieve pompoen
- 100 gr regeneratieve winterpeen
- 300 gr regeneratieve uien
- 20 gr gehakte knoflook
- 400 gr kikkererwten
- 10 gr gemalen citroengras
- 20 gr pure garam masala
- 20 gr kurkuma
- 40 gr groentebouillon
- 500 ml kokosnootroom
- 200 gr pindakaas
- 40 gr gesneden bosui
- 40 gr ongezouten pinda's
- 160 gr taugé
- 1 st rode peper
Bereiding
Snipper de uien en snijd de winterpenen en pompoen in grove stukken.
Fruit de ui, knoflook, stukken winterpenen en pompoen aan in een grote pan.
Snijd de pepers in kleine stukjes (met of zonder zaadlijst).
Voeg de peper, garam masala, kurkuma en citroengras toe en fruit even mee.
Blus af met 1,5 liter water en voeg de kikkererwten en bouillonpoeder toe.
Breng aan de kook en laat het geheel goed doorkoken.
Als de ui, stukken winterpeen en pompoen helemaal gaar zijn en het vocht voor de helft is verdampt, pureer je het geheel met een staafmixer.
Pureer de pindakaas mee.
Voeg de kokosroom toe aan de soep en slap af met water tot de gewenste dikte.
Verwarm al roerend weer de soep.
Schenk de soep in kommen en garneer met taugé, pinda's, bosui en eventueel met stukjes rode peper.
