Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 0,47 p.p.
Microgroenten zijn jonge, kleine plantjes van verschillende soorten groenten en kruiden, die geoogst worden wanneer ze net ontkiemen. Ze zijn enorm voedzaam en hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zitten ze vol antioxidanten, vitamines en mineralen én zijn ze rijk aan vezels. Een perfecte, kleurrijke toevoeging aan deze pita met witte bonenspread en gebakken uitjes.
Ingrediënten voor 8 personen
- 320 gr pita zuurdesem
- 200 gr witte bonen
- 40 gr gebakken ui
- 8 gr brocco sprout
- 8 gr radijs trio
- 8 gr erwt/asperges scheut
- 4 gr salad pea
- 20 gr tahini naturel
- 2 gr rode biet scheuten
- komijn
- knoflook grof
- citroensap
- olijfolie
Bereiding
1. Spoel de bonen even af met koud water.
2. Pureer de bonen met de tahini, komijn, knoflook en een scheutje water naar gewenste dikte en doe in een spuitzak.
3. Stoom de pita broodjes kort in de oven (2 min).
4. Snijd de broodjes open.
5. Doe de gebakken uien ook in een spuitzak en vul de broodjes met de spread en de uien.
6. Mix alle scheuten en sprouds en top de pita's af.