Pita falafel met couscous en ingelegde groenten - eiwitrijk

Pita falafel met couscous en ingelegde groenten - eiwitrijk

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:40

€ 2,76 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.

Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.


Ingrediënten voor 1 personen

  • 50 gr falafel mix
  • 80 gr parelcouscous
  • 60 gr linzen
  • 40 gr hummus naturel
  • 20 gr uien
  • 30 gr courgette 
  • 2 gr knoflook (grof gehakt)
  • 15 gr rodekool
  • 110 gr pita 
  • 30 gr boerenkool 
  • 5 ml appelazijn 
  • 5 gr platte peterselie

Bereiding

  1. Meng de falafel mix met eenzelfde hoeveelheid water en laat 40 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  2. Kook de couscous in 15 minuten gaar met groentebouillon, laat even uitdampen.
  3. Meng de rodekool en boerenkool en schenk de appelazijn hier over en knijp de kool een aantal keer in door elkaar. laat even rusten.
  4. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  5. Fruit de ui en de knoflook. 
  6. Voeg de courgette toe aan de ui en knoflook.
  7. Voeg de couscous, linzen baharat toe en bak deze mee.
  8. Maak balletjes van het falafel mix (met een portioneerlepel) en bak deze in ruim olie aan. Frituren of in de airfryer kan eventueel ook. 
  9. Stoom het pita broodje. 
  10. Snijd de verse peterselie fijn en meng door de couscous. 
  11. Serveer alle componenten los op een bord met hummus voor een kleurrijk geheel.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel