Pittige zuurkool met noodles en satay

Pittige zuurkool met noodles en satay

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 4,02 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hoe breng je de Hollandse en Oosterse keuken snel bij elkaar? Door Hollandse groenten te combineren met een Oosters gerecht. Maak een selectie van je favoriete seizoensgroenten zoals zuurkool, winterpeen en prei in de winter. De satay, kerriepasta, soja saus en sambal geven het gerecht die Oosterse pit. Bereid ondertussen de noodles en je hebt na een kwartier een verantwoord gerecht op tafel. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr ramen stick noodles
  • 500 gr wijnzuurkool
  • 500 gr fijn gesneden prei 
  • 500 gr winterpeen julienne
  • 800 gr vegan java satay
  • 40 gr geblancheerde pinda's (ongezout) 
  • 250 gr tauge
  • 100 gr gesneden bosui 
  • sambal
  • zonnebloemolie
  • kerriepasta
  • sojasaus
  • grof gehakte knoflook

Bereiding

  1. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de satay.
  2. Kook de noodles volgens de verpakking en spoel ze koud af.
  3. Fruit de gehakte knoflook. Voeg de uitgespoelde zuurkool, 10 gr kerriepasta, 40 gr soja saus en 20 gr sambal toe aan de knoflook.
  4. Voeg de wortel toe aan de pan en roerbak de groentes en kruiden.  
  5. Voeg de prei en noodles toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg ten slotte de tauge toe aan de pan.
  6. Garneer en serveer met bosui, pinda's en een schepje sambal.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel