Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 1,88 p.p.
Geen vrucht staat zo symbool voor de liefde als de aardbei. Verras je cliënten met deze originele fruitspies met kant-en-klare poffertjes, aardbeien, slagroom, gesmolten chocolade, gebruinde hazelnootjes, chocolade ‘hot lips’ en rozenblaadjes decoraties. Een lust voor het oog!
Ingrediënten voor 8 personen
- 40 stuks poffertjes
- 40 stuks aardbei
- 200 gram pure chocolade
- 60 gram hazelnootjes
- 1 doosje atsina cress
- 200 ml slagroom
- 15 gram suiker
- 8 stuks hotlips
- 25 gr rozenblaadjes
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Smelt de chocolade langzaam. Dit kan het best door een kom boven een pan heet water te houden.
3. Sla de slagroom op met de suiker en schep deze in een spuitzak.
4. Verwijder de kroontjes van de aardbei.
5. Bak de hazelnoten bruin en hak deze grof wanneer ze zijn afgekoeld.
6. Leg de poffertjes uit en spuit op elk poffertje een beetje slagroom. Bewaar een beetje voor de garnering.
7. Pak een spies of lange cocktailprikker.
8. Rijg de poffertjes en de aardbeien om en om aan de spies.
9. Leg de spiezen op een bord.
10. Schep met behulp van een lepel de chocolade over de spiezen. Doe dit met snelle zwaaiende bewegingen zodat er dunne slierten ontstaan.
11. Verdeel de hazelnoten direct over de chocolade zodat ze blijven plakken.
12. Verdeel de spiezen en garneer af met slagroom, cress en chocolade rozenblaadjes.