Door: Martin Ambachtsheer
00:25
00:10
€ 2,46 p.p.
Vervang de vis voor tofu en je krijgt een vegetarische poké bowl. Voeg ketjap toe aan de krokant gebakken tahoe. Samen met de friszoete mango, romige avocado en nootachtige edamame boontjes zorgt dit voor een intense en exotische smaakbeleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr sushi rijst
- 200 ml rijstazijn
- 250 gr edamame boontjes
- 10 ml ketjap manis
- 20 ml sojasaus
- 80 ml sesamdressing
- 2 st komkommer
- 2 st mango
- 2 st avocado
- 400 gr tahoe
- 100 gr radijs
- 30 gr lente ui
- 20 gr alfalfa
- 1 st limoen
- 200 gr wortel
- 8 gr sesamzaad
- 8 gr sesamzaad zwart
- 30 ml olijfolie
Bereiding
1. Spoel de rijst goed af met koud water.
2. Zet deze vervolgens met 700 ml water op met deksel en breng deze zacht aan de kook.
3. Kook de rijst in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Zet het vuur uit en meng 2/3 rijstazijn door de rijst.
5. Laat de rijst afkoelen.
6. Snijd de tofu in blokjes en zet een pan met olie op het vuur.
7. Bak vervolgens de tofu goudbruin. Meng hier als laatst ketjap bij en bak deze op laag vuur nog even mee.
8. Snijd de mango in blokjes en de avocado in plakjes.
9. Snijd ook de radijs in plakjes en de lente ui in schuine ringen.
10. Maak linten van de komkommer.
11. Verdeel de afgekoelde rijst over de borden of kommen en giet er wat dressing overheen.
12. Verdeel vervolgens de garnituren in groepjes en sprenkel hier wat limoensap overheen.
13. Voeg als laatst wat alfalfa en wat sezamzaadjes toe.
14. Eet smakelijk!