Door: Martin Ambachtsheer
00:25
00:10
€ 4,04 p.p.
De poké bowl vindt zijn oorsprong in de Hawaïaanse keuken. De klassieke variant bestaat uit witte plakrijst, verse groenten en rauwe vis. In deze traditionele poké bowl combineren we gemarineerde zalmreepjes, mango, wortels, lente-ui, radijs en sesamzaad. Een fris, zomers gerecht vol smaak en kleur!
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr kleefrijst
- 200 ml rijstazijn
- 400 gr zalm
- 15 ml sojasaus
- 80 ml sesamdressing
- 300 gr komkommer
- 300 gr mango
- 100 gr radijs
- 200 gr wakame
- 40 gr limoen
- 30 gr lente ui
- 200 gr wortel
- 8 gr sesamzaad
- 8 gr sesamzaad zwart
Bereiding
1. Spoel de rijst goed af met koud water.
2. Zet deze vervolgens met 700 ml water op met deksel en breng deze zacht aan de kook.
3. Kook de rijst in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Zet het vuur uit en meng 2/3 rijstazijn door de rijst.
5. Laat de rijst afkoelen.
6. Snijd de zalm in kleine blokjes en marineer deze in de sojasaus.
7. Maak de mango schoon en snijd hier ook blokjes van.
8. Snijd dunne plakjes van de radijs en linten van de komkommer en marineer deze met de rest van de azijn.
9. Snijd dunne schuine ringen van de lente-ui en 8 partjes van de limoen.
10. Verdeel de afgekoelde rijst over 8 kommen.
11. Giet een klein beetje sezamdressing over de rijst.
12. Verdeel de rest van de garnituren en leg er een partje limoen bij.
13. Strooi wat sezamzaad over de kommen.