Pompoen kokos curry

Pompoen kokos curry

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,2 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Romig en verwarmend, met een prachtige geel-oranje herfstgloed. Deze curry zit vol met lekkere smaakmakers zoals rode peper, ui, koriander, kokosmelk en natuurlijk dé herfstklassieker pompoen. Lekker met rijst of een stukje naanbrood.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gram pompoen
  • 250 gram ui
  • ½ rode peper
  • 400 gram rijst
  • 800 ml kokosmelk
  • 100 gram tomatenpuree
  • 50 gram gele curry
  • 8 gram koriander
  • 40 ml olijfolie
  • 10 gram groentebouillon

Bereiding

1. Zet een pan op met water en wat zout.

2. Snipper de uien en de rode peper.

3. Hak de koriander.

4. Kook de rijst gaar in een minuut of 20.

5. Zet een wok op met olijfolie en fruit hier de rode peper en de uien in.

6. Voeg de pompoen toe en fruit deze mee.

7. Meng dan de gele curry erdoor en fruit ook even mee.

8. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en zet het vuur laag.

9. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en meng er voorzichtig doorheen.

10. Breng de curry op smaak met groentebouillon, peper en zout.

11. Giet de rijst af en kook deze even droog.

12. Schep de rijst op een bord samen met de curry en garneer af met wat koriander.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel