Pompoen-prei stamppot

Pompoen-prei stamppot

Door: Martin Ambachtsheer

00:05

00:50

€ 4,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Echte stoemp (of stamppot) komt uit Nederland, maar ook in Vlaanderen en Duitsland wordt dit gerecht veel gegeten. De combinatie van zoete aardappels, pompoen en prei maakt dit een kleurrijkere stamppot dan anders. Compleet met jus, vlees en wat peterselie.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2700 gram stamppot pompoen-prei
  • 8 stuks blinde vink
  • 300 ml runderjus
  • 5 gram peterselie

Bereiding

1. Verwarm dit gerecht in een voorverwarmde oven op 125 graden.

2. Prik een gaatje in de verpakking en laat het in ongeveer 50 min op temperatuur komen.

3. Verdeel de inhoud over de borden en garneer af met wat peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel