Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

01:00

€ 2,5 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geen vrucht staat zo symbool voor de herfst als de pompoen. Met deze verrassende lasagne van pompoen, spinazie, tomaat, ricotta, geraspte kaas en Italiaanse kruiden laat jij je van je meest creatieve kant zien.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram pompoen
  • 800 gram spinazie
  • 10 gram knoflook
  • 350 gram lasagne bladen
  • 500 gram ricotta
  • 120 gram geraspte kaas
  • 300 gram tomaat
  • 100 ml ei
  • 1 gram nootmuskaat
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • olijfolie


    Bereiding

    1. Zet de oven aan op 200 graden.

    2. Doe de blokjes pompen met wat fijngesneden knoflook in een ovenschaal.

    3. Meng hier wat Italiaanse kruiden met olijfolie en peper en zout doorheen.

    4. Gaar vervolgens 30 min in de oven.

    5. Was intussen de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.

    6. Meng de ricotta met het ei tot een gladde massa met wat peper en zout.

    7. Zet een pan op het vuur met een klein laagje water en wat nootmuskaat. 

    8. Laat de spinazie 1-2 minuten in het kokende water slinken. 

    9. Vang ze daarna op in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. 

    10. Druk de gare pompoen fijn met een vork. 

    11. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

    12. Giet hier de helft van de ricotta in en daarop de helft van de spinazie.

    13. Leg hier wat lasagne bladen in en schep er vervolgens de helft van de pomoen op.

    14. Leg als laatste de helft van de tomaten op de pompoen herhaal deze stappen nogmaals vanaf de ricotta.

    15. Strooi hierna de kaas over de lasagne en bak deze af in de oven op 200 graden in ongeveer 30 min.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel