Door: Frank Broenink
00:40
00:30
€ 3,1 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Prei uit de wintergrond vormt de frisse, zachte basis van deze stamp en krijgt zijn pit van geraspte oude kaas en een kruidig merguez worstje. Krokante stukjes bacon geven deze romige pot een rokerige bite.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr aardappel bonken geschild
- 5 gr kerriepoeder
- 150 gr bacon blokjes
- 40 ml olijfolie
- 800 gr prei
- 200 gr uien
- 200 ml crème fraîche
- 150 gr geraspte oude kaas
- 640 gr merquez worstje
Bereiding
- Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Bak de spekjes uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg boter toe aan dezelfde pan en fruit ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Snijd de prei in ringen, bak met kerrie voor een paar minuten en breng op smaak.
- Bak de merguez worstjes in een andere pan in 6-8 minuten gaar.
- Stamp de aardappels met crème fraîche en meng de oude kaas hier doorheen.
- Meng de prei door de puree en breng eventueel extra op smaak.
- Serveer de stamppot met de worstjes en strooi de krokante spekjes over de stamppot.