Door: Kenny van Dijk
00:30
00:15
€ 2,57 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De bowl biedt een heerlijke mix van gezonde smaakmakers, van avocado tot spinazie. De naam verwijst naar zijn bolronde vorm, als de buik van Buddha. ‘Beleg’ de bowl met gebakken falafel voor een crunchy bite.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr quinoa mix bio
- 200 gr spinazie gewassen
- 300 gr falafelmix
- 400 gr zoete aardap. schijf
- 2 st avocado ready to eat
- 1 st puntpaprika rood
- 80 gr rode uien pickels
- 100 gr tomaten cherrymix
- 100 gr winterpeen julienne
- 120 gr hummus naturel
- 40 gr groentebouillon
Bereiding
- Meng 300 gram water met de falafelmix en zet 40 minuten opzij.
- Kook de quinoa met de groentebouillon en 1 liter water.
- Laat de quinoa goed afkoelen.
- Knijp met een portioneerlepel balletjes van het falafeldeeg en leg op een bakplaat.
- Bak de falafel 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden tot goudbruin óf frituur tot goudbruin.
- Verwarm de zoete aardappel 10 minuten in de oven op 200 graden.
- Halveer de tomaten, snijd ringen van de paprika en snijd de avocado in blokjes.
- Leg de spinazie onderin het bord met daarop de quinoa, en leg daar omheen alle groenten met in het midden de hummus.