Rainbow salade

Rainbow salade

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:15

€ 2,4 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gekleurde ingrediënten nodigen uit om te eten. Serveer daarom eens een ‘rainbow salade’ van radijsjes, rodekool, spinazie, maïskorrels, winterpeen, edamame boontjes en couscous. Inclusief de tomaatjes en diep oranje muhammara saus, serveer je een salade vol kleur, smaak en geur.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr tomaat pomodori
  • 250 gr winterpeen julienne 3-4 mm
  • 250 gr couscous
  • 424 ml krokante maiskorrels
  • 400 gr edamame sojabonen gepeld
  • 300 gr spinazie gewassen
  • 400 gr rode kool
  • 250 gr radijs paars
  • 320 gr muhammara
  • groentebouillon

Bereiding

  1. Stoom de couscous gaar met 3,75 dl water, 15 gr groentebouillon en een scheutje olijfolie.
  2. Snijd de radijs in partjes en leg de radijs als eerste laag in de weckpot.
  3. Leg de rode kool bovenop de radijs.
  4. Snijd de spinazie grof en leg dit bovenop de rode kool.
  5. Leg ontdooide edamame bonen bovenop de spinazie. 
  6. Leg de maiskorrels bovenop de edamame bonen. 
  7. Roer de couscous los en laat het afkoelen. Leg de couscous daarna bovenop de mais. 
  8. Schep de muhammara boven op de couscous. 
  9. Snijd de tomaten in blokjes en leg ze bovenop de muhammara.
  10. Sluit de weckpot en schud goed voor gebruik. De salade is dan klaar!

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel