Door: Martin Ambachtsheer
00:25
00:45
€ 2,42 p.p.
Deze Franse klassieker is hoogstwaarschijnlijk bekend bij al je cliënten. In dit recept vind je naast verschillende groenten als tomaat, courgette en aubergine ook aardappels terug.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram aardappel
- 800 gram tomaat
- 800 gram aubergine
- 800 gram courgette
- 160 gram ui
- 10 gram knoflook
- 120 gram tomatenpuree
- 40 gram peterselie
- olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan met water op voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappelen. Doe in de pan met water en breng aan de kook.
3. Snijd de ui fijn. Was de groente en snijd de aubergine, courgette en tomaat in plakjes.
4. Giet de aardappelen af als ze koken. Spoel ze koud af.
5. Snijd de aardappelen in plakjes.
6. Meng de tomatenpuree met de ui, knoflook en olijfolie.
7. Verdeel de tomatenpuree op de bodem van de ovenschaal.
8. Als de bodem voorzien is van de tomatenpuree kunnen de aardappelen en groenten plakje voor plakje om en om verdeeld worden. Door deze in een patroon te leggen krijgt u een kleurrijke schotel.
9. Voeg als laatste peper toe over de schotel en dek af met aluminiumfolie.
10. Bak de ratatouille in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.