Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 2,38 p.p.
Alles in deze Pad Thai is even lekker als gezond. Van de dungeschilde paprika en courgette tot de julienne wortel, kokos flakes, grof gehakte cashewnoten en taugé. Breng de rauwe ingrediënten op smaak met een dressing van pindakaas, limoensap, appelazijn, sojasaus en water. Lekker licht en lekker voedzaam!
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st komkommer
- 2 st courgette
- 400 gr winterpeen
- 3 st paprika
- 0,5 bj bosuitjes
- 20 gr koriander
- 80 gr kokos raw(flakes)bio
- 100 gr cashewnoten raw bio
- 40 ml sojasaus glutenvrij
- 3 st limoen
- 80 gr pindakaas fijn 100%
- 1 st pepers rood
- 20 ml appelazijn
- 500 gr tauge verpakt
Bereiding
1. Schil met een dunschiller de komkommer en courgette tot de zaadlijsten.
2. Schil de wortels tot sliertjes.
3. Snij de paprika en lente ui in fijne julliene.
4. Hak de koriander grof.
5. Meng de pindakaas met limoenrasp en het sap van 2 limoenen, appelazijn en sojasaus. Vul aan met water tot gewenste dikte.
6. Snij de rode peper en hak de cashew grof.
7. Meng de dressing door de groenten en voeg op het laatste moment de taugé toe.
8. Garneer met kokos, rode peper en cashew.