Rendang met bietstuk

Rendang met bietstuk

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 3,93 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Traditioneel wordt Indonesische rendang geserveerd bij speciale ceremonies en bijeenkomsten. Dé manier om je gasten te eren. Speciaal voor dat moment heeft dit gerecht een extra verrassing in petto: een bietstuk dat verdacht veel lijkt op vlees, maar het niet is! Ben je benieuwd wie het verschil proeft? Serveer het dan eens zonder het vegetarische element te noemen: een gegarandeerde verrassing.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram wittekool
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml room
  • 160 gram hazelnoten
  • 50 gram gemalen kokos
  • 50 gram rendang pasta
  • 8 stuks vegetarische biefstuk 
  • 120 ml mayonaise
  • 80 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • olijfolie

Bereiding

1. Fruit de ui en knoflook samen met de witte kool en rendang pasta.

2. Blus af met de room en kokosmelk.

3. Hak de hazelnoten fijn en voeg deze ook toe samen met de kokos.

4. Laat dit mengsel langzaam met deksel op de pan garen.

5. Meng een klein beetje rendang pasta naar smaak met de mayonaise.

6. Gril de vegetarische biefstuk.

7. Schep wat rendang op een mooi bord.

8. Leg hier de biefstuk op en spuit er wat rendang mayo bij.

9. Garneer je gerecht. Dit gerecht is ook erg smakelijk met gebakken rijst erbij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel