Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 2,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een bowl is zó bereid en biedt altijd weer meer variatie dan je denkt. Terwijl de rijst kookt, verzamel je alle andere ingrediënten. Van zalm en zeegroenten tot snijboontjes, sticky tempeh en de frisse Bietje saus citrus van Jordy’s Keuken.
Ingrediënten voor 8 personen
- 720 gr rijst (royal black pearl)
- 720 gr zalmfilet zonder vel
- 400 gr sticky tempeh
- 200 gr avocado blokjes
- 0,5 bj bosuitjes
- 8 gr zeevenkel
- 8 gr zeebanaan
- 200 gr komkommer
- 8 gr soya pearls
- 400 gr snijbonen
- 120 ml radijs zoet/zuur
- 80 ml bietje saus citrus (gerookte vegan like-mayo)
Bereiding
- Kook de rijst in 25 minuten gaar.
- Blancheer de snijbonen kort in kokend water en laat ze uitlekken.
- Snijd de radijs en bosuitjes in dunne plakjes en schil de komkommer.
- Schroei de zalm kort in een hete pan of oven; de binnenkant mag rauw blijven.
- Serveer de rijst warm of koud in een diep bord.
- Leg de groentes en de zalm bovenop de rijst.
- Garneer met zeevenkel, zeebanaan en sojaparels.
- Spuit tenslotte enkele druppels mayonaise tussen de groenten.