Door: Kenny van Dijk
00:25
00:00
€ 3,35 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Wist je dat je radijs prima kunt wokken? En erg lekker in combinatie met gember, edamame boontjes, lente-ui en plantaardige kipstukjes. Binnen 25 minuten serveer je een heerlijke rijstmaaltijd met wokgroenten, ideaal voor het voorjaar. Garneer het gerecht voor serveren met cashewnoten en yum phrik, een Thaise chili-olie met de fris-pittige smaken van citroengras en gember.
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gr radijsjes (red meat)
- 2 radijs, per bosje
- 2 st witpuntradijsjes
- 1 bosje bosuitjes
- 300 gr edamame bonen (gepeld)
- 50 gr gember wok
- 600 gr rijst royalpearl bio
- 400 gr vegan kipstukjes
- 80 gr cashewnoten (ongezout)
- 200 gr snijbonen
- 80 ml yum phrik (chili olie)
Bereiding
- Kook de zwarte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de radijsjes in partjes en de bosuitjes in stukken van 3 cm.
- Wok de radijsjes op hoog vuur met de wok-gember.
- Voeg de kipstukjes toe en bak mee met de radijsjes.
- Voeg de edamame boontjes en snijbonen toe.
- Wok als laatste de bosuitjes voor 20 seconden mee.
- Serveer de wok naast de rijst en garneer met de cashewnoten en de chili olie.