Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Rijst met gewokte radijs

Rijst met gewokte radijs

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:00

€ 3,35 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wist je dat je radijs prima kunt wokken? En erg lekker in combinatie met gember, edamame boontjes, lente-ui en plantaardige kipstukjes. Binnen 25 minuten serveer je een heerlijke rijstmaaltijd met wokgroenten, ideaal voor het voorjaar. Garneer het gerecht voor serveren met cashewnoten en yum phrik, een Thaise chili-olie met de fris-pittige smaken van citroengras en gember. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 gr radijsjes (red meat)
  • 2 radijs, per bosje
  • 2 st witpuntradijsjes 
  • 1 bosje bosuitjes
  • 300 gr edamame bonen (gepeld)
  • 50 gr gember wok
  • 600 gr rijst royalpearl bio
  • 400 gr vegan kipstukjes
  • 80 gr cashewnoten (ongezout)
  • 200 gr snijbonen 
  • 80 ml yum phrik (chili olie) 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de zwarte rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd de radijsjes in partjes en de bosuitjes in stukken van 3 cm. 
  3. Wok de radijsjes op hoog vuur met de wok-gember.
  4. Voeg de kipstukjes toe en bak mee met de radijsjes. 
  5. Voeg de edamame boontjes en snijbonen toe. 
  6. Wok als laatste de bosuitjes voor 20 seconden mee. 
  7. Serveer de wok naast de rijst en garneer met de cashewnoten en de chili olie. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl