Door: Kenny van Dijk
00:40
€ 1,41 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Groene groenten zitten vol gezonde voedingsstoffen en zijn nog lekker ook. Zeker in combinatie met een romige risotto en gefrituurde uienringen voor nóg meer smaak, bite en een mediterrane beleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr doperwten e.f.
- 0,5 st baby green kale
- 400 gr asperges groen heel
- 100 gr artisjokbodems
- 80 gr tempurameel batterm.
- 60 gr groentebouillon
- 40 gr boter plant. ongez
- 600 gr risotto rijst arbori
- 100 gr ui middel 60/80mm
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 200 gr uienringen rood
- gehakte knoflook
Bereiding
- Kook 8,5 dl water en los hierin de bouillon op.
- Fruit de knoflook en een gesnipperd uitje in een pan aan.
- Voeg de risotto toe en fruit mee tot glazig.
- Schep de risotto over in een gastronormbak en giet de bouillon hierbij.
- Snijd de groente in kleine stukjes maar wel in herkenbare vorm.
- Plaats de gastronormbak in de oven en laat 22 minuten op 100 graden stomen.
- Roer de risotto na 12 minuten een keer door.
- Meng de tempura tot een beslag met ijskoudwater en voeg hier de uienringen aan toe. Meng goed door.
- Frituur de uien in een aantal stappen tot goudkleurig.
- Verwarm in een pan 5dl water, voeg de groente hieraan toe en breng aan de kook. Roer de risotto hier doorheen.
- Voeg boter toe en zet het vuur uit.
- Laat de risotto 2 minuten rusten voordat je de boter er doorheen roert.
- Schep de risotto op de borden en leg de gefrituurde ui bovenop.