Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 2,78 p.p.
Van deze goedgevulde, groene risotto krijgen jouw gasten direct zin in de lente! Lekker romig dankzij de volle rijstkorrels en uiterst gezond met maar liefst twee soorten groenten.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr risotto
- 100 gr uien
- 10 st knoflook
- 1000 gr courgette
- 450 gr groene asperge
- 250 gr Parmezaanse kaas
- 1 ml tabasco
- 2 gr nootmuskaat
- 20 gr groentebouillon
- 20 ml olijfolie
Bereiding
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Snijd de asperge in schuine stukjes.
3. Zet een grote pan op het vuur en verhit hierin olijfolie.
4. Fruit de risotto en voeg na 4 minuten de ui en knoflook toe.
5. Fruit ook deze een minuut of 3 mee en voeg dan de courgete toe.
6. Roer alles goed door en giet de bouillon er beetje bij beetje bij.
7. Voeg ook de asperges toe aan de pan.
8. Breng ondertussen de risotto op smaak met tabasco, nootmuskaat, peper en zout.
9. Is de risotto gaar? Schep deze dan op en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
10. Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: paddenstoelenrisotto.