Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto met eekhoorntjesbrood

Door: Frank Broenink

00:25

01:00

€ 3,01 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze heerlijke risotto is perfect voor de koudere dagen. Want tijdens druilerige herfstmaanden krijgen we toch het liefst een bordje comfort voorgeschoteld? Zoals een bord dampende risotto vól paddenstoelen en verse peterselie. De klassieke saus van eekhoorntjesbrood van Jordy’s keuken zorgt voor gemak én een rijke smaak. Met deze ingrediënten heb je binnen no-time dit fijne gerecht op tafel. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr riso carnaroli
  • 300 gr saus eekhoorntjesbrood
  • 100 gr gem gedroogde bospaddenstoelen
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr uienblokjes 
  • 0,5 bj peterselie 
  • 30 gr groentebouillon

Bereiding

  1. Maak bouillon en week hierin de gedroogde paddenstoelen.
  2. Haal na een uur de paddenstoelen uit de bouillon en snijd ze fijn. Houd ze even apart. 
  3. Fruit de uienblokjes samen met de fijn gesneden peterselie stengels. Bewaar de blaadjes voor de garnering.  
  4. Pluk de oesterzwammen en bak mee in de  pan.
  5. Voeg de risotto toe aan de pan en roer alles goed om.
  6. Gaar de risotto door de bouillon beetje bij beetje toe te voegen aan de pan. Nadat een flinke scheut bouillon is opgenomen door de risotto, voeg je de volgende scheut toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is.
  7. Breng de risotto extra op smaak met de saus van eekhoorntjesbrood en de fijn gesneden paddenstoelen. Finishing touch met peterselie!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel