Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 2,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

We trappen het kerstdiner af met een licht en fris voorgerecht van rivierkreeftjes. Deze cocktail bereid je geheel volgens het klassieke recept, met als speciale verrassing rivierkreeftjes ter vervanging van garnalen. Net zo lekker én gemakkelijk: binnen 10 minuten staat het op de kersttafel.  

Tip: serveer in een feestelijk glas voor een ultieme kerstbeleving! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gram ijsbergsla
  • 500 gram rivierkreeftjes
  • 150 ml cocktailsaus
  • 200 gram komkommer
  • 40 gram radijs
  • 10 gram dille
  • 10 ml limoen
  • 4 gram groene kruiden crumble

Bereiding

1. Snijd de ijsbergsla heel fijn.

2. Maak balletjes van de komkommer en marineer deze met wat limoensap en peper.

3. Snijd de radijs in dunne plakjes.

4. Hak de dille fijn. Houd wat takjes dille achter als garnering.

5. Meng de rivierkreeftjes met de cocktailsaus, de gehakte dille en wat peper.

6. Verdeel de ijsbergsla over mooie glaasjes.

7. Verdeel hier vervolgens de rivierkreeftjes overheen.

8. Leg overal wat komkommerballetjes en plakjes radijs bij.

9. Garneer als laatst met dille en de groene kruiden crumble.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen