Door: Frank Broenink
00:30
00:40
€ 2,39 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Voor dit gerecht pof je de zoete aardappels, gevuld met quinoa en broccoli, gegratineerd in de oven. Met walnoten en kaas maak je een krokant laagje. Verwarmend en voedzaam: precies wat je nodig hebt op een koude winterdag.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr zoete aardappel
- 500 gr broccoli
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 300 gr witte quinoa
- 8 gr cayennepeper
- 100 gr walnoten
- 400 gr Griekse yoghurt
- 80 gr tomaten
- 2 dj tuinkers
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep ze droog en prik er gaatjes in. Meng met olie, peper en zout.
- Pof 45 minuten in de oven, draai halverwege om.
- Kook quinoa en broccoli beetgaar. Snijd de gepofte aardappels open en vul met broccoli en quinoa. Garneer met walnoten en kaas.
- Zet nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Meng yoghurt met olijfolie, peper en zout, en serveer bij de gevulde aardappels.
- Garneer af met wat tomaat en tuinkers.