Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Roasted bataat

Roasted bataat

Door: Frank Broenink

00:30

00:40

€ 2,39 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voor dit gerecht pof je de zoete aardappels, gevuld met quinoa en broccoli, gegratineerd in de oven. Met walnoten en kaas maak je een krokant laagje. Verwarmend en voedzaam: precies wat je nodig hebt op een koude winterdag.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr zoete aardappel
  • 500 gr broccoli
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 300 gr witte quinoa 
  • 8 gr cayennepeper 
  • 100 gr walnoten 
  • 400 gr Griekse yoghurt 
  • 80 gr tomaten 
  • 2 dj tuinkers 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep ze droog en prik er gaatjes in. Meng met olie, peper en zout.
  2. Pof 45 minuten in de oven, draai halverwege om.
  3. Kook quinoa en broccoli beetgaar. Snijd de gepofte aardappels open en vul met broccoli en quinoa. Garneer met walnoten en kaas.
  4. Zet nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Meng yoghurt met olijfolie, peper en zout, en serveer bij de gevulde aardappels.
  6. Garneer af met wat tomaat en tuinkers.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl