Door: Martin Ambachtsheer
00:45
€ 3,54 p.p.
Een risotto met rode bietensap: een gerecht met een lekkere bite én het goede van Hollandse bodem. Bietjes bevatten veel gezonde stoffen die de bloeddruk verlagen, de bloedstroom naar de hersenen verbetert én een ontstekingsremmende werking hebben. Reden genoeg om ze op het menu te zetten!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 liter rode bietensap
- 600 gram risotto
- 600 gram bloedworst
- 250 gram roomkaas geitenkaas
- 400 gram mini bieten
- 8 takjes salad pea
- olijfolie
Bereiding
1. Bak de risotto aan in wat olie.
2. Voeg beetje voor beetje de rode bietensap toe tot de rijst gaar is. Gebruik eventueel wat groentebouillion wannneer de bietensap niet genoeg is.
3. Bak de mini biet op 175 graden in de oven tot het schilletje knapperig is.
4. Als het schilletje knapperig is, dan is de biet gaar.
5. Laat de bieten afkoelen en verwijder het schilletje.
6. Bak de bloedworst in wat olie.
7. Doe dit tot je een kruimelig en plakkerig mengsel krijgt.
8. Dit mengsel is goed te moduleren als canelletje of met een ijs knijpertje.
9. Als de rijst gaar is en op smaak, maak je hier een mooi vormpje of timbaaltje van op een bord.
10. Maak wat mooie bonbonvormpjes van de bloedworst en leg deze ook op het bord.
11. Spuit wat van de geitenkaas erbij en garneer af met wat mini biet en een mooi takje salad pea.