Rode kool met glühwein en jachtstoof

Rode kool met glühwein en jachtstoof

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 5,1 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Eén van de oudste koolsoorten staat vandaag op het menu: rode kool van Hollandse grond. Voorheen was dit een echte wintergroente, maar inmiddels is de paarse koolsoort het hele jaar verkrijgbaar. Ouderwets lekker in combinatie met gebakken appeltjes, maar tóch even anders door te koken in glühwein. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram rode kool
  • 1500 gram jachtschotel
  • 240 gram balsamico uien
  • 1600 gram aardappelen
  • 400 gram granny smith
  • 1 liter glühwein
  • 10 gram aardappelzetmeel


Bereiding

1. Zet de rode kool op met de gluwein en kook deze gaar met een deksel op de pan.

2. Zet de aardappelen op met koud water en wat zout en kook deze gaar.

3. Verwarm de jachtschotel.

4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd er gelijken plakken van.

5. Voeg aardappelzetmeel toe aan de gare rode kool om het geheel te binden.

6. Bak de plakken appels in een pan met wat boter.

7. Portioneer de maaltijd op een bord en maak het af met de uien en de appel.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel