Rode meerval

Rode meerval

Door: Peter Stavast

00:45

12:00

€ 3,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Meervalfilet zonder vel is volkomen graatloos, heeft een mooie stevige structuur en een smaak die licht doet denken aan blank vlees. Kortom: een graag geziene gast in uw keuken! In plaats van gekookte groenten kiezen we voor groenten in tempura samen met blokjes longtong rijst, atjar ketimoen en wasabi crème fraiche.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram meervalfilet zonder vel
  • 50 gram marinade roasted red pork
  • 80 gram bosuien
  • 100 gram atjar ketimun
  • 75 gram tempurameel battermix
  • 500 gram rijst lontong
  • 30 gram wasabi
  • 125 gram crème fraîche

Bereiding

1. Meng 1 liter water met de helft van een zakje red porc poeder.

2. Verdeel de meerval in porties van 100 gram en leg deze in de marinade. Laat dit minimaal 12 uur marineren.

3. Maak van het tempurameel en koud water een dun beslag.

4. Kook de lontong in de zakjes in 12 minuten gaar en laat dit afkoelen.

5. Bak de gemarineerde meerval in een pan met antiaanbaklaag en een beetje olie gaar. (dep de meerval voor het bakken wel goed droog met keukenpapier)

6. Haal de stukjes bosui door het tempura beslag en frituur ze goudbruin op 180 graden.

7. Meng 125 gram crème fraîche met 1 theelepel wasabi.

8. Snijd de lontong rijst in blokjes van 3 cm.

9. Maak het bord op met de gebakken vis, blokjes lontong, de gefrituurde bosui, een schepje van de atjar ketimoen en garneer af met de wasabi crème fraîche.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen