Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,58 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Ga voor ‘klassiek met een twist’ en serveer een heerlijk herfstmaal van (plantaardige) gehaktballetjes in pepersaus, met rodekoolsalade en gebakken rösti. De combinatie van rodekool met amandel, wortel, cranberry en kappertjes is kleurrijk, lekker én gezond.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr vegan balletjes
- 140 ml sojaroom
- 20 gr peperpuree
- 1000 gr rostiko triangles
- 800 gr fijne rodekool
- 50 gr cranberry's
- 250 gr winterpeen julienne
- 40 gr witte rauwe amandelen
- 140 gr groentefond vol5
- 20 gr kappertjes capotes (9-11 mm)
- sushi azijn
Bereiding
- Bak de rösti in de oven op 200 graden voor 10 tot 15 minuten.
- Kook de sojaroom en de groentefond samen met de peperpuree in tot degewenste dikte.
- Verwarm de balletjes in de oven voor 7 minuten op 180 graden of verwarm de balletjes in de saus mee.
- Meng de rodekool, wortel, cranberry, kappertjes en "knijp" de sushi azijn door de groentes heen.
- Hak de rauwe amandelen grof en meng deze ook door de salade.
- Leg de salade op een bord en leg de rösti daarnaast. Maak het gerecht af met de saus en de balletjes.