Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Roggebrood met asperges

Roggebrood met asperges

Door: Kenny van Dijk

00:15

04:00

€ 1,77 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Serveer een Limburgse lunch met deze salade van witte asperges, ei, bieslook en mayo. Erg lekker op roggebrood met dunne plakjes Coppa van het Limburgse kloostervarken. Houd bij het maken van de salade de gekookte aspergekopjes apart en gebruik ze, samen met wat frisse schijfjes radijs, als smakelijke garnering.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 st roggebrood
  • 10 st eieren 
  • 400 gr witte asperges (geschild)
  • 20 gr bieslook
  • 0,25 bs radijs
  • 2 gr nootmuskaat (gemalen)
  • 80 gr varkenskarbonade Livar coppa
  • 120 ml bietje saus bieslook

Bereiding

  1. Ontdooi het brood; het is daarna direct serveer klaar.
  2. Kook de eieren hard en laat ze goed schikken.
  3. Houd 8 sprietjes bieslook apart en snijd de rest fijn.
  4. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  5. Snijd de eieren in grove blokken.
  6. Snijd de kopjes van de asperges los en hak de rest fijn.
  7. Meng de fijngesneden bieslook en asperges door de mayonaise en voeg als laatste het ei toe.
  8. Snijd de coppa met een snijmachine in dunne plakjes.
  9. Schep de eiersalade op het brood en vorm roosjes van de coppa erbovenop.
  10. Garneer met de achtergehouden bieslooksprieten, plakjes radijs, aspergekopjes en een snufje nootmuskaat.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl