Door: Kenny van Dijk
00:15
04:00
€ 1,77 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Serveer een Limburgse lunch met deze salade van witte asperges, ei, bieslook en mayo. Erg lekker op roggebrood met dunne plakjes Coppa van het Limburgse kloostervarken. Houd bij het maken van de salade de gekookte aspergekopjes apart en gebruik ze, samen met wat frisse schijfjes radijs, als smakelijke garnering.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 st roggebrood
- 10 st eieren
- 400 gr witte asperges (geschild)
- 20 gr bieslook
- 0,25 bs radijs
- 2 gr nootmuskaat (gemalen)
- 80 gr varkenskarbonade Livar coppa
- 120 ml bietje saus bieslook
Bereiding
- Ontdooi het brood; het is daarna direct serveer klaar.
- Kook de eieren hard en laat ze goed schikken.
- Houd 8 sprietjes bieslook apart en snijd de rest fijn.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Snijd de eieren in grove blokken.
- Snijd de kopjes van de asperges los en hak de rest fijn.
- Meng de fijngesneden bieslook en asperges door de mayonaise en voeg als laatste het ei toe.
- Snijd de coppa met een snijmachine in dunne plakjes.
- Schep de eiersalade op het brood en vorm roosjes van de coppa erbovenop.
- Garneer met de achtergehouden bieslooksprieten, plakjes radijs, aspergekopjes en een snufje nootmuskaat.