Door: Kenny van Dijk
00:05
00:10
€ 1,66 p.p.
Omdat er vroeger veel rogge verbouwd werd in het hoge noorden, geldt roggebrood ook wel als een Fries/Gronings streekproduct. Fries roggebrood is lekker smeuïg en een beetje zoet. Rooster het brood in de oven en beleg het met kruidige Heks’nkaas en dunne plakjes rookwortel. Deze wortelworst’ is gedroogd, gekonfijt en gerookt, voor een ultieme smaakbeleving. De dunne komkommerlintjes en radijsscheuten maken het roggebrood extra smaakvol en gezond. Erg lekker bij erwten-, linzen- of bietensoep!
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gr fries roggebrood
- 240 gr wortel gerookt
- 200 gr heks'n kaas vegan
- 0,5 gr komkommer
- 20 gr rode radijs scheuten
Bereiding
1. Rooster het roggebrood 10 minuten in de oven op 180 graden.
2. Laat het brood afkoelen om vervolgens de heks'nkaas erop te smeren.
3. Snij de (ontdooide) rookwortels in schuine dunne plakjes.
4. Schil met een dunschiller de komkommer tot de zaadlijsten.
5. Leg de komkommer en de wortel luchtig op de broodjes en garneer met de radijs scheuten.
6. Draai wat verse peper over de broodjes.