Door: Kenny van Dijk
00:10
00:00
€ 2,11 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit kleurrijke voorgerecht is eenvoudig te bereiden, valt licht op de maag en is daarom uiterst geschikt als voorgerecht voor de feestdagen. Vega tip: vervang de kip door tofu!
Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 st rostiplaat
- 400 gr kip koud gerookt en gegaard
- 40 ml plantaardige avocado mayo
- 40 gr rode uien pickels
- 60 gr rucola fijn gewassen
- 10 ml panzenella tomatendressing
- 40 gr groentechips
Bereiding
- Snijd de gerookte kip (of tofu) in dunne plakken.
- Snijd de rösti in de vorm van een driehoek en bak in de oven voor 5 minuten op 180 graden (reken 3 driehoeken per persoon).
- Maak de rucola aan met de tomaten dressing.
- Smeer 2 van de driehoeken van de rösti in met de avocado mayonaise.
- Stapelen: leg de rucola op de rösti, leg de kip op de rucola en leg daarbovenop de uienpickle.
- Stapel 2x de belegde rösti op elkaar en als laatste de niet belegde rösti.
- Verstevig met een prikker en serveer met de groente chips en een beetje avocado mayonaise.