Rösti met serranoham en geconfijte ui

Rösti met serranoham en geconfijte ui

Door: Frank Broenink

00:20

€ 5,16 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit prachtige voorgerecht maak je met onder andere een röstiplaat, serranoham, asperges en bospenen. Heerlijk voor het najaar dus. De 'wow-factor' creëer je door met zorg het gerecht netjes te garneren. 

Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gr groene asperges 
  • 800 gr gesneden serranoham 
  • 3 st mini bospeen rainbow
  • 240 gr röstiplaat
  • 40 gr knoflookmayonaise gefermenteerd
  • 40 gr piccalily mayonaise
  • 0,2 st krulandijvie frisee
  • 40 gr paprikapuree
  • 0,5 st affilla cress

Bereiding

  1. Leg de röstiplaat net iets naast het midden op het bord.
  2. Smeer de bospenen in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven voor ongeveer 6 minuten. Strooi hier een snuf zout over. 
  3. Herhaal stap twee voor de asperges. 
  4. Maak van de serranoham rondjes.
  5. Bouw het gerechtje: leg eerst de asperges op de rosti plaat, dan de serranoham en als laatste de bospenen.
  6. Druppel met de knoflookmayonaise en piccalily mayonaise over het gerecht. 
  7. Garneer af met de sla en paprika coulie. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel