Door: Frank Broenink
00:20
€ 5,16 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit prachtige voorgerecht maak je met onder andere een röstiplaat, serranoham, asperges en bospenen. Heerlijk voor het najaar dus. De 'wow-factor' creëer je door met zorg het gerecht netjes te garneren.
Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 gr groene asperges
- 800 gr gesneden serranoham
- 3 st mini bospeen rainbow
- 240 gr röstiplaat
- 40 gr knoflookmayonaise gefermenteerd
- 40 gr piccalily mayonaise
- 0,2 st krulandijvie frisee
- 40 gr paprikapuree
- 0,5 st affilla cress
Bereiding
- Leg de röstiplaat net iets naast het midden op het bord.
- Smeer de bospenen in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven voor ongeveer 6 minuten. Strooi hier een snuf zout over.
- Herhaal stap twee voor de asperges.
- Maak van de serranoham rondjes.
- Bouw het gerechtje: leg eerst de asperges op de rosti plaat, dan de serranoham en als laatste de bospenen.
- Druppel met de knoflookmayonaise en piccalily mayonaise over het gerecht.
- Garneer af met de sla en paprika coulie.