Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 4,19 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze Surinaamse wrap zit vol smaak, kleur en geur. Marineer de tofu met de kerrie en massala en leg die samen met de kousenband, wortelen, nasi kuning en tomatensambal op de wrap. De frisse mango en ananas pickles houden de smaak in balans.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr roti plaat
- 160 gr tomaten sambal
- 1200 gr kouseband
- 800 gr nasi kuning
- 20 gr kerriepoeder
- 800 gr tahoe
- 20 gr massala roti kruiden
- 80 gr mango
- 80 gr pickled ananas, komkommer, munt
- 200 gr winterpeen (julienne)
- 40 ml sojadrink
Bereiding
- Verkruimel de tofu en bak deze met de kerrie- en massala kruiden goudbruin.
- Voeg de wortel toe en blus af met de sojadrink. Laat de wortel zachtjes gaar worden.
- Bak de kouseband kort en voeg vervolgens de nasi kuning en de helft van de tomatensambal toe.
- Meng de mango met de ananaspickle en een beetje van het vocht uit de pot.
- Verwarm de ontdooide roti 1 minuut in de stoomoven.
- Schep de nasi met kouseband op de roti en leg de tofu erbovenop.
- Garneer met de mango-ananaspickle en de resterende tomatensambal.