Runderstoofpotje

Runderstoofpotje

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

02:00

€ 2,41 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De kracht van een ouderwetse stoofpot: voor jou in een half uurtje bereid, voor je cliënten zal de langzame garing in de oven alle smaken en geuren van vroeger doen herleven. Voeg zilveruitjes en aardappelpuree toe voordat je deze complete maaltijd serveert. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram rundvleespoulet
  • 300 gram uien
  • 600 gram wortel
  • 500 gram champignons
  • 1600 gram aardappelen
  • 2 gram laurier
  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 10 gram vleesbouillon
  • 100 ml melk
  • 20 gram peterselie
  • 200 gram zilveruitjes
  • nootmuskaat


Bereiding

1. Was de wortel. Snijd de ui en wortel in plakken en hak de peterselie.

2. Snijd de champignons in vieren.

3. Zet een koekenpan of stoofpan met deksel op het vuur. Voeg boter toe en bak de poulet bruin zonder deksel.

4. Voeg de ui, champignons, zilveruitjes en wortel toe als de runderpoulet bruin is en bak 5 minuten.

5. Blus het vlees en groente af met 1,5 liter water en de vleesbouillon.

6. Voeg de laurier toe. Laat het 120 min op laag vuur met een deksel erop stoven.

7. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen.

8. Giet de aardappelen na 20 minuten af en stamp fijn met de aardappelstamper.

9. Voeg 60 ml melk toe en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Eventueel met wat mosterd.

10. Meng in een schaaltje de melk met de bloem, dit heet een lopend meeltje.

11. Giet het lopend meeltje langzaam bij de runderpoulet wanneer deze gaar is en roer voorzichtig door. Laat het 3 minuten koken.

12. Verwijder de laurier en breng het gerecht op smaak met peper.

13. Plaats het stoofpotje in het midden van het bord. Gebruik een ijsknijper om de aardappelpuree op te scheppen.

14. Strooi een beetje verse peterselie op elk bord.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel