Door: Frank Broenink
00:20
€ 2,89 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is onderdeel van het &co concept.
&co is een plug & play concept: de receptuur, menucalculaties en zelfs de communicatie naar de eindgebruiker staan voor je klaar. Het is speciaal ontwikkeld voor zorginstellingen die beter willen inspelen op de vraag naar gezonde broodjes en salades. Een ideale aanvulling van het assortiment, geschikt voor op locatie of onderweg én je biedt zo een constante kwaliteit voor de juiste prijs.
Ingrediënten voor 6 personen
- 540 gr geroosterde zoete aardappel
- 180 gr zwarte bonen
- 60 gr maiskorrels
- 0,5 gr avocado blokjes
- 8 gr cherrytomaten
- 45 gr rode uienblokjes
- 500 gr rode kool
- 10 gr komkommerkruid
- 90 gr plantaardige yoghurt
- 30 gr groene jalapeno pepers schijfjes
- 20 gr koriander
- 25 gr hennepzaad
- 15 gr knoflook
- 4 st limoen
Bereiding
- Meng zwarte bonen, maïs, avocado, gehalveerde cherrytomaatjes, rode ui en het sap van een halve limoen.
- Meng de rode kool met de rest van het limoensap tot het sap felroze kleurt.
- Maak de saus: mix sojayoghurt, jalapeño, limoensap, koriander, hennepzaad en komijn tot een glad geheel.
- Leg twee stapeltjes aardappel in het midden van het bord.
- Verdeel het bonenmengsel, dan de rode kool en wat komkommerscheuten erover.
- Maak af met de saus uit een knijpflesje.