Salade niçoise

Salade niçoise

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,28 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Kleurrijk, fris en vol gezonde ingrediënten: een salade niçoise nodigt uit om van te genieten! Hoewel er veel varianten van deze salade in omloop zijn, bestaat de basis altijd uit vis, groente en ei. Onze versie bestaat uit tomaat, tonijn, olijven, rode ui, sperzieboontjes, ei en sla. En om deze salade om te toveren tot volwaardige maaltijd voegen we daar krieltjes aan toe.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks eieren
  • 500 gram tomaat
  • 100 gram kropsla
  • 800 gram krieltjes
  • 80 gram zwarte olijven
  • 150 gram rode ui
  • 8 gram peterselie
  • 8 gram dragon
  • 600 gram sperziebonen
  • 600 gram tonijn
  • 10 ml limoen
  • 20 gram mosterd
  • 30 ml azijn
  • 80 ml olijfolie


Bereiding

1. Zet een pan met water op en breng aan de kook.

2. Kook de eieren in 6-7 minuten hard en spoel deze koud.

3. Zet intussen ook de krieltjes en de boontjes op in koud water en kook deze gaar. Voor de boontjes duurt dit ongeveer 10 minuten en de krieltjes 14-15 minuten. 

4. Scheur de krop sla en was deze.

5. Laat deze goed uitlekken.

6. Snijd intussen de uien in ringen en de tomaat in partjes.

7. Spoel de boontjes en de krieltjes koud en laat ze uitlekken. 

8. Maak een dressing van mosterd, azijn, limoen en fijngehakte dragon en peterselie.

9. Laat de tonijn uitlekken en pel en snijd de eieren.

10. Meng vervolgens alle ingredienten met elkaar tot een heerlijke salade en breng deze verder op smaak met peper en zout.

11. Serveer deze salade op een mooi bord en strooi hier nog wat verse peterselie overheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen