Schijf van Vijf noodles

Schijf van Vijf noodles

Door: Kenny van Dijk

00:10

01:00

€ 2,61 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met vezelrijke soba noodles, groene bladgroenten, eiwitrijke tofu, edamame bonen én sesamzaad is dit plantaardige gerecht niet alleen verrukkelijk lekker, het past ook nog eens perfect in de Schijf van Vijf.

Tip: ook lekker als noodle salade!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 580 gr soba noedels
  • 400 gr tahoe
  • 10 gr knoflook grof gehakt
  • 3 gr kerriepoeder madras
  • 10 ml sesamolie
  • 4 gr pure sesamzaad zwart
  • 200 gr bimi
  • 200 gr edamame bonen gepeld
  • 100 gr cavolo nero
  • 2 st courgette groen
  • 250 gr shi-i-take mini
  • 25 gr tomatenpuree 
  • maizena

Bereiding

1. Leg de tahoe (tofu) tussen 2 theedoeken en zet er wat zwaars op. Laat 60 min staan.

2. Snijd de tahoe en meng met de maizena.

3. Kook de noodles 5 minuten en spoel koud.

4. Bak de tahoe met genoeg vetstof krokant.

5. Breng op smaak met tomatenpuree, kerriepoeder en knoflook en bak dit kort mee.

6. Blancheer de bimi en shiitake, snijd de kern uit de cavolo nero en snijd 2 vingers dik.

7. Snijd de courgette in dunne plakken.

8. Bak de groente mee met de tahoe en voeg de groente en sesamolie toe.

9. Garneer met de sesamzaadjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel