Door: Kenny van Dijk
00:05
00:15
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Sesam en chocolade is een verrukkelijke combinatie; de sesampasta (tahini) geeft een nootachtig accent aan de zoete chocolade. Voor dit plantaardige koekje klop je de plantaardige boter en suiker luchtig en voeg je de tahini, bloem en citroenrasp toe. Rol van het deeg balletjes en leg voor het bakken een witte amandel op de bolletjes. Bak ze binnen 12 tot 15 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 20 personen
- 160 gr tahin 100% sesam bio
- 230 gr volkorenmeel
- 10 gr bakpoeder
- 150 gr boter plantaardig ongezout
- 75 gr witte basterdsuiker
- 75 gr rauwe witte amandelen
- 1 st citroenen
- 20 gr chocolade-tahini pasta
- 75 gr kokosbloesemsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de boter van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur is.
- Mix de boter en suiker luchtig.
- Voeg de tahini's toe en mix het geheel voor 2 a 3 minuten.
- Voeg bloem en citroenrasp toe en mix nog even door.
- Draai kleine balletjes van het deeg en druk op elk bolletje een amandel.
- Leg de bolletjes op een bakpapier en bak de koekjes voor 12 tot 15 minuten in de oven. Laat de koekjes goed afkoelen voor dat je ze serveert.