Shepherd Linzen Pie

Shepherd Linzen Pie

Door: Kenny van Dijk

00:30

00:20

€ 2,08 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Shepherd Pie is een klassiek Brits gerecht dat wordt gemaakt van onder andere lamsgehakt en aardappelpuree. Deze ovenschotel heeft dus van origine vlees als hoofdbestanddeel. De Sheperd Linzen Pie is een plantaardige variant van deze klassieker met, je raad het al, linzen als hoofdbestanddeel. Samen met de winterpeen en doperwten creër je eenvoudig een vullende en gezonde ovenschotel zonder vlees.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr bruine linzen
  • 25 gr knoflook (grof gehakt)
  • 125 gr ui
  • 50 gr tomatenpuree
  • 250 gr winterpeen julienne
  • 350 gr doperwten
  • 15 gr worchester shiresaus
  • 150 gr kookwijn (rood)
  • 5 gr groentebouillon
  • 300 gr goudse kaas (vega)
  • 200 gr aardappelpuree
  • 500 ml soya drink ongezoet
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kook de sojamelk met 500 ml water. Meng de aardappelpuree hier door heen en breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  3. Fruit de gesnipperde uien en knoflook. Voeg de uitgelekte linzen toe.
  4. Voeg de worteljulienne toe en bak even mee.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  6. Voeg zout, peper en een paar druppels worchester shiresaus toe.
  7. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de groentebouillon toe. Laat het geheel 5 minuten inkoken.
  8. Roer de diepvries doperwten door het geheel.
  9. Verdeel het linzenmengsel over de bodem van een ovenschaal.
  10. Meng 200 gram van de vega kaas door de puree.
  11. Dek het linzenmengsel af met de aardappelpuree en verdeel hierover de rest van de vega kaas.
  12. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak de pie in 20 minuten goudbruin.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel